Endelig Dokkadeltadager igjen!

Endelig, etter Korona, for lite vann og for mye vann, ble Dokkadeltadager gjennomført i år. 

Deltagende klasser

Elever med redningevester i båt som smiler til fotograf og har tommel i været - Klikk for stort bildeEleever fra 1ST og TIF

Klassene som deltok var TO, HO, TIF, BA, 1ST og 2ST, tirsdag til torsdag i uke 22.

Aktiviteter

Aktivitetene var fordelt på 4 ulike poster:

  1. Vanndyr/vannplanter langs land
  2. Fiskegruppe der de tok opp garn
  3. Disseksjonsgruppe med fisk og fokus på miljø
  4. Vannmiljø og historie i Dokkadeltaet, med vannprøver.
elever og ansatt i båt. en ser med kikkert utover vannet - Klikk for stort bildeEleever fra 1ST og TIF, samt Alistar Brown Jo Wattum

Tradisjonen med Dokkadeltadager

Skolen har gjennomført Dokkadeltadager i mange år. Det startet forsiktig opp rundt år 2000. Etter hvert har det blitt mer organisert og vi har fått flere samarbeidspartnere. Dokkadeltaet Våtmarksenter stiller med Geir Høitomt som fiskeansvarlig og Elida Sandneseng som veiledning i miljø og disseksjon av fisk. Fra Randsfjordsmuseet har skolen med seg evigunge Alistair Brown, som veileder oss med båt opp i Dokkadeltaet. Skolens lærere Kitty og Jo har også hver sin post. Uten hjelp fra eksterne ressurspersoner ville ikke disse dagene bli fylt med så bra innhold.

På tvers av studieretninger

Under Dokkadeltadagene får elevene jobbet på tvers av klasser og studieretninger. Dette er også bra for miljøet på skolen. Vi innbiller oss at det ikke er mange skoler som kan «matche» dette opplegget innen temaet bærekraftig utvikling.

Med flott vær og flinke elever ble disse dagene et fint avbrekk i fra skolehverdagen. Elevene fikk i skryt av de eksterne bidragsyterne som meget flinke elever.

Klikk her for flere bilder fra Dokkadeltadagene 2024