Elevene i 2ST og Bioøkonomi 1 på besøk i Oslo

Elevene i 2ST besøkte Stortinget og Akershus slott i strålende sommervær torsdag den 2. mai

Klimavennlig transport

Elevene ble skysset med skolens buss til Roa og til en mer klimavennlig transport med tog resten av reisen.

Crash course på Stortinget

Elever oppstilt foran stortinget - Klikk for stort bildeElevene i 2ST foran Stortinget

På Stortinget skulle elevene få påfyll om stortingspolitikernes arbeid og lære om vårt demokratiske system. Bioøkonomielevene skulle ha ekstra fokus på hvordan stortingspolitikerne jobber med bærekraft. 

Rådgiver Lasse Ryssmo tok imot oss på Løvebakken og var vår guide under oppholdet. Han holdt et «Crash course» for oss om Stortingets oppgaver, system og historie, samtidig som vi fikk være med inn i Stortingssalen og flere andre flotte rom i bygget.

Nytt og gammelt på Stortinget

Elever står og kikker utover stortingsalen fra blant stolene - Klikk for stort bildeElevene ble vist rundt i Stortingsalen

På grunn av litt snaut med tid ble det ikke tid til Læringsspillet Demo, et spill der elevene skal tre inn i rollen som stortingsrepresentanter og jobbe med aktuelle saker. 

Rådgiver og guide Lasse holdt oss isteden i ånde med sitt spennende foredrag om nytt og gammelt fra Stortinget.

Elevene ville framsnakke faget Bioøkonomi

2 elever og en mann sitter ved et bord - Klikk for stort bildeElevene venter på at Guri Melby skal bli ledig til en samtale om faget Bioøkonomi

Noen elever ble igjen sammen med lærer og Lasse fordi de ønsket et møte stortingsrepresentant Guri Melby for å gi henne informasjon om skolens nye programfag i bioøkonomi. 

Elevene fikk en diskusjon med Lasse om bærekraftig utvikling, og han ble invitert til Dokka for videre samtaler om tema neste skoleår. Tiden ble litt for kort, og alle måtte haste videre til neste avtale på Akershus slott. 

Guri Melby rakk dessverre ikke å møte elevene, men hun og Ketil Kjenseth (fylkestingspolitiker i Innlandet fra Venstre) ble invitert på besøk til Dokka vgs til høsten.

Akershus slott og festning

Elever står rundt en modell av akreshus festning og lyttet til en guide som forteller om historien til festningen - Klikk for stort bildeElevene ble vist rundt på Akershus festning

På Akershus slott og festning fikk alle en guidet omvisning og et et innblikk i norsk historie fra 1200-tallet og frem til i dag. 

På rundturen i alle de flotte rommene ble det gitt mye informasjon om historien til festningen, konger, dronninger, kriger og kultur. Mye vakkert å se, og mye spennende å høre.

elever sitter på benker inne i et stort rom - Klikk for stort bildeEn litene pause i omvisningen inne på festningen Anne Helene Woxen

Sommer i hovedstaden

Etter påfyll i samfunnsfag, historie, norsk og bioøkonomi ble det tid til et par timer i den sommervarme hovedstaden før toget tok alle tilbake til Roa der de ble hentet med skolebussen.