2.plass for Bioøkonomielever på Innovasjonscamp!

Bioøkonomielevene i VG 3 har i høst deltatt på en Innovasjonscamp med fokus på kreativitet, samarbeid og nyskapning i regi av Ungt Entreprenørskap. 

elever mottar premie i oslo rådhus - Klikk for stort bildeElevene fra Bioøkonomi mottar premien i Oslo Rådhus Kitty Selj

Elevene fikk i oppdrag at de skulle bidra med prosjektforslag til et bedre vannmiljø i Oslofjorden med tilhørende nedbørsfelt. 

I oktober fikk elevene besøk av Nina Hylbak og André Berntsen Innlandet UE, samt en lokal jury bestående av Lene Nordby fra Landsbyen Næringshage og Elida Sandneseng fra Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter. Juryen fikk presentert de ulike prosjektforslagene elevene hadde jobbet med, og plukket ut en vinner til finalen i Oslo. Det var flere gode ideer i elevgruppen, men til slutt ble det Erle Linnerud, Amalie F. Rosenberg og Thea Nilson som dro i land seieren med sitt prosjekt «Pænt», som handler om å utvikle en app som motiverer til, og belønner å plukke søppel ved vann og vassdrag.

Alex Rosen underholder - Klikk for stort bildeAlex Rosen underholdt Kitty Selj

Den 13 november dro de til finalen i Oslo Rådhus der de presenterte sitt prosjekt med en 3-minutters pitch for en jury. I skarp konkurranse med 16 andre skoler i Osloregionen, Viken og Innlandet. Byråd Anita L. North ønsket velkommen og Alex Rosen holdt inspirasjonstale!     

En strålende innsats resulterte i at juryen ga dem andre plassen med sin gode ide «Pænt»! 

Til slutt ble det opplyst om at det var satt av midler til realisering av prosjekter som elevene hadde jobbet fram. Det kunne vært veldig spennende mulighet for «Pænt» om de ønsker å søke! 

Elever på vei ut av Oslo rådhus - Klikk for stort bildeFornøyde elever med premie Kitty Selj