Trafikk- og verdidag for avgangselevene

Onsdag 19. april var det trafikk- og verdidag for alle avgangselever ved skolen vår.

Rød tråd

Den røde tråden gjennom hele dagen var valgene vi tar. Det er ditt valg og du må ta konsekvensene av de valgene du tar, enten det gjelder rus, helse eller trafikk som var hovedtemaene denne dagen.

Klikk her for flere bilder fra dagen

Russetid

Dagen startet i skolens auditorium hvor politiet og SLT snakket om russetid. Politiet er veldig opptatt av at elevene skal ha en fin og trygg russetid, men poengterte også at lover gjelder selv om man er russ.

Festing og egen helse

Helserådgiver Marthe ga elevene en god gjennomgang av hvilke utfordringer man kan møte rundt egen helse i russetiden og generelt i ungdomstiden med mye festing. Det er viktig å ta vare på hverandre​​​​​​​

Maritastiftelsen

Siste innslag før lunsj var besøk av Stig Morten og Sindre fra Maritastiftelsen. Disse to karene gjorde sterkt inntrykk på mange av elevene med sine fortellinger om en fortid med rus og kriminalitet. De hadde også fokus på valgene de hadde tatt og hvilke konsekvenser det hadde fått. Ikke bare for dem selv, men også for familie, venner og ikke minst deres ofre. De hadde tatt valg ikke bare på egne vegne, men også på andres.

Pølser, aktiviteter og veltepetter

Etter lunsj med grilling av pølser var det klart for ulike aktiviteter. Statens vegvesen var på plass med Veltepetter og kollisjonsbenk, lærer John Olav lot elevene prøve seg i hinderløype med promillebriller, lærerne Christina og Marthe hadde førstehjelpsstasjon og politiet hadde quiz.

Årets russebil

6 jenter foran svart russebil med rosa og blå tagging - Klikk for stort bildeJentene med årts beste russebil Anne Elisabeth Sjåheim Dagen ble avsluttet med kåring av årets beste russebil, og vinneren ble bilen til Anne Marthe, Oda, Nora, Mia, Jeanett og Caroline.