Lokale koronatiltak på bussene

Tiltakene på bussene varierer og kan endre seg raskt i takt med smittenivået i kommunen. Få oversikt her.

Buss i vinterlandskap - Klikk for stort bilde

Framdøren er nå stengt i alle regioner i Innlandet. Det er kun enkeltlinjer som har billettering ved framdør. Se full oversikt lenger ned i artikkelen.

Følg også med i din kommune om det blir innført spesielle tiltak.

Innlandstrafikk har stort fokus på smittevern for sjåfør og passasjer. For å få dette til er vi avhengige av at alle bidrar og følger nasjonale og lokale reiseråd.

Hjelp oss å opprettholde en så trygg skoleskyss som mulig, oppfordrer Innlandstrafikk.

Kjøp billett på forhånd

Vi oppfordrer alle som kan til å kjøpe billett på forhånd, enten i billett-appen Innlandstrafikk Billett, Entur, eller som SMS-billett.

Se informasjon om hvordan du kan kjøpe billett her.

Stengte framdører på bussen kan gjøre det mer utfordrende å kjøpe billett til reisen, og vi jobber med å finne løsninger for å gjøre det enklere.

Vi vil takke våre reisende som gjør det de kan for å få kjøpt billett på forhånd. Billetten din trengs for å finansiere busstilbudet, og for at bussen fortsatt skal kunne kjøre deg i fremtiden.

Hold avstand og sitt skulder ved skulder

Vi ber alle våre reisende vise ekstra hensyn og ta forholdsregler.

Ifølge nasjonale råd for smittevern, kan du sitte skulder ved skulder i bussen. Du skal unngå ansikt mot ansikt og ståplass.

Bruk av munnbind

I tråd med nasjonale råd, anbefaler vi at du bruker munnbind når du ikke kan holde en meter avstand på bussen. Ta ansvar og ha alltid med deg munnbind.

Mange kommuner har vedtatt påbud. Følg med på reglene som gjelder i din kommune på kommunens nettside. Munnbind anbefales for reisende over 12 år, yngre barn skal ikke benytte munnbind.

Smittesporing

Har du spørsmål om smittesporing på bussreiser, ber vi deg ta kontakt med kommunen du bor i, eller har reist i.

Innlandstrafikk har ingen komplett og oppdatert informasjon om busslinjer og avganger som har hatt smitte om bord. Det er smittesporingsteamene i de enkelte kommunene som tar seg av dette arbeidet – og det er dit du må henvende deg. Dette gjelder enten du er smittet og har vært om bord i en buss, eller om du lurer på om du må teste deg eller gå i karantene.

Åpen eller stengt framdør

Tiltakene i bussen varierer etter smittenivå. Hold deg derfor hele tiden oppdatert for din kommune. Busslinjer som kjøres på tvers av regioner følger ofte strengeste tiltaksnivå.

Lokale koronatiltak i Innlandet
Region Transportør Påstigning Billettering Annen info
Hamar Vy Buss Via bakdør Mobillett eller SMS - På B-linjer også Innlandskort med periode eller autoreise*
Gjøvik Vy Buss Via bakdør Mobillett eller SMS - På B-linjer også Innlandskort med periode eller autoreise*
Gjøvik Snertingdal Auto Via bakdør Mobillett eller SMS
Lillehammer Unibuss AS Via bakdør Mobillett eller SMS
Midt-Gudbrandsdal Ringebu Bilruter Via framdør Alle betalingsformer uten kontanter
Nord-Gudbrandsdal Trønderbilene AS Via bakdør Mobillett eller SMS
Nord-Gudbrandsdal Lesja Bilruter Via bakdør Mobillett eller SMS
Hadeland Trønderbilene AS Via bakdør Mobillett eller SMS
Nordre Land Trønderbilene AS Via bakdør Mobillett eller SMS
Nordre Land Etnedal Bilruter Varierer på ulike linjer Mobillett eller SMS anbefales
Søndre Land Trønderbilene AS Via bakdør Mobillett eller SMS
Valdres Trønderbilene AS Via bakdør Mobillett eller SMS
Valdres Etnedal Bilruter Avhengig av kommune Mobillett eller SMS anbefales
Kongsvinger Vy Buss Via bakdør Mobillett eller SMS
Nord-Østerdal Trønderbilene AS Via bakdør Mobillett eller SMS
Sør-Østerdal Trønderbilene AS Via bakdør Mobillett eller SMS

Billetter på skoleruter

Reiserådene gjelder også på skolerutene.

• Skoleelever med krav på gratis skoleskyss, tar med seg skysskortet som vanlig. Hvis framdøra er stengt, oppbevares kortet kun for kontroll.
  • Skoleelever som ikke har krav på gratis skoleskyss, anbefales å gå eller benytte annen transport dersom dette er mulig. De som bruker bussen, skal kjøpe billett som andre ordinære passasjerer. Når framdøra er stengt, kjøper du billett via app, SMS, eller Innlandskort med periodebillett (som må startes på et salgskontor).

Reiseråd

Vi takker alle reisende for at dere fortsatt viser hensyn og følger helsemyndighetenes råd og anbefalinger, både fra FHI (Folkehelseinstituttet) og lokalt for hver kommune.

Endringer kan skje fort, så vi oppfordrer deg til å følge med på hvilke tiltak som gjelder der du bruker bussen:

Se reiseråd for kollektivtrafikken

Mer informasjon

Ta kontakt med oss på telefon 02040, eller send oss e-post på post@innlandstrafikk.no

Takk for at du fortsatt viser hensyn!