Kule kids på besøk hos tømrerfag!

Vg2 Tømrerfag har hatt besøk av 3.trinn på Dokka barne- og ungdomsskole

Viktig med HMS

Tømrerelev forklarer og viser 3 barn på ca 8 år hvordan de spikrer i en planke. alle er inni en verkstedhall - Klikk for stort bildeGode instruksjoner fra elev til elevDagen har blitt brukt i verkstedet der tømrer-elevene har hjulpet til med å bygge fuglekasser. Før selve produksjonen satte i gang fikk 3. trinn innføring i hvordan den skulle se ut og hvilke hjelpemidler som var til rådighet samt innføring i HMS.

Minecraft og tverrfaglighet på begge nivåer

Det ble også vist frem i minecraft hvordan fuglekassen skulle se ut da dette både er fengende og ett av mange læremidler som blir brukt i undervisningen på linja vår. Dette lille prosjektet denne dagen er en liten del av ett tverrfaglig prosjekt der 3. klassingene kan jobbe med dette i både matte, norsk, naturfag sammen med kunst og håndverk. Dette er samme måte elevene på tømrerfag jobber for å kunne se nytten av fellesfagene på en god og lærerik måte.mincraftbilde på lerret fra prosjektor - Klikk for stort bildeMinecraft ble benyttet til forklaringer

Sponset av Byggmakker på Dokka

Da selv de minste prosjekter har kostnader har Byggmakker Dokka, som en meget hyggelig gest, levert materialer gratis til dette samarbeidet. Det settes utrolig pris på og kommer til stor glede for gjengen som har vært på besøk! På Dokka er det giverglede og ett næringsliv som støtter fremtidens håndverker.

Gode instruktører og rollemodeller

Tømrerelev viser to barn, ca 8 år hvordan de skal pusse en planke og spikresammen planker til en fuglekasse - Klikk for stort bildeen gutt ca 8 år pusser på en fuglekasse i forkant mens en tømrerelev viser hvordan en fuglekasse skal spikres sammen til ei jente på ca 8 år - Klikk for stort bilde5 elever på ca 8 år rundt en tilhenger der de snekrer på fuglekasser sammen med to tømrerelever - Klikk for stort bildeTømrerelev viser 3 barn hvordan de spikrer sammen fuglekasser - Klikk for stort bildeTømrerelev viser 2 barn hvordan de spikrer sammen fuglekasser - Klikk for stort bildeTømrerelev viser 2 barn hvordan de spikrer sammen fuglekasser - Klikk for stort bildeTømrerverkstedhallen med mange  små barneskoleelever og tømrerelever som viser hvordan fuglekasser skal settes sammen - Klikk for stort bildeStor aktivitet i tømrerverkstedet Markus Stensvold Vi finner kanskje ikke alle kompetansemålene elevene har vært innom denne dagen på tømrerfag, men at elevene har vært gode instruktører og rollemodeller for en yngre gjeng, er det liten tvil om. Her har alle blitt ivaretatt og fulgt opp etter beste måte. 10 av 10 for en fantastisk gjeng med videregående elever som noen heldige bedrifter snart har som lærlinger. 

Fremtidige elever?

Hvem vet? kanskje kommer vi til å se alle de flinke kidsa på 3.trinn som elever hos oss om noe år? Det håper vi på!

Til toppen