Guideoppdrag for 1ST på Lands museum

20 amerikanere med forfedre fra distriktet på besøk i kommunen og på Lands museum.

Denne gjengen skal kjinne smør - Klikk for stort bildeDenne gjengen skal kjinne smørDe aller fleste av de besøkende amerikanerne har forfedre som stammer fra vårt distrikt som i likhet med tusenvis av andre nordmenn utvandret til Amerika.

Elevene i 1ST bidro som guider under besøket på Randsfjordsmuseet avdeling Lands mmuseum. Fordelt i fem ulike hus på museet fortalte elevene kort om hvert enkelt hus sin historie, samt noen andre fakta de hadde forberedt til de besøkende. 

I tillegg til å være guider laget elevene smør på «gamlemåten», stekte og serverte lapper med brunost, rømme og syltetøy, spilte typisk norsk musikk, arrangerte potetløp, hesteskokasting og quiz.

Vi takker Randsfjordsmuseet avdeling Lands museum for samarbeidet – og elevene for strålende innsats og kreativitet.Historiefortellere på engelsk - Klikk for stort bildeHistoriefortellere på engelsk Mats Jørgenstuen Historiefortellere på engelsk - Klikk for stort bildeHistoriefortellere på engelskKlare til å ta imot Amerikanere - Klikk for stort bildeKlare til å ta imot AmerikanereKlare til å ta imot Amerikanere - Klikk for stort bildeKlare til å ta imot Amerikanere Mats Jørgenstuen Snart vaffelsteking - Klikk for stort bildeSnart vaffelstekingDenne gjengen skal kjinne smør - Klikk for stort bildeDenne gjengen skal kjinne smør Mats Jørgenstuen

Til toppen