Læringsmiljø

For å ivareta et godt læringsmiljø for alle ved skolen, har vi funnet frem til fire viktige punkt som vi forholder oss til.

Som elev ved Dokka videregående skole:

• møter jeg presis til undervisningen
  • har jeg med nødvendig utstyr til timene
  • forstyrrer jeg ikke læringsarbeidet i timene
  • kommuniserer jeg med medelever og ansatte på en vennlig og tydelig måte.

Presisering og konsekvenser:

Elevene skal møte presis til undervisningen

• Elever som kommer for sent får anmerkning.
  • Kommer eleven 10 min for seint = timefravær. Går eleven 10 min før slutt = timefravær

Elevene skal ha med seg nødvendig utstyr til timene:

• Elever som ikke har med seg nødvendig utstyr for undervisningen får anmerkning.
  • Elever som ikke har med verneutstyr/arbeidstøy som kreves i undervisningen, kan bortvises fra timen.

Elevene skal ikke forstyrre læringsarbeidet

• Eleven er stille, men gjør ikke det han skal: anmerkning
  • Bråker i timen: Eleven må forlate timen + anmerkning
  • Hvis eleven nekter å forlate klasserommet: Rektor utviser eleven for resten av dagen og neste  dag. Foresatte varsles via telefon/brev

Mat og drikke

•  All spising skal foregå i kantina
  •  Alle elevene skal ut av klasserommet i matpausen, og klasserommene skal låses.

Elevskap

• Alle elever ved skolen får tildelt elevskap for oppbevaring av bøker og annet skolemateriell. Eleven er selv ansvarlig for å skaffe lås til skapet.
Sist oppdatert 21.06.2017