Sveisernes mester

12. mars var det fylkesmesterskap i sveising på Dokka vgs.

Opplandsmesterskap

Tirsdag 12. mars ble det arrangert Opplandsmesterskap i sveising her på Dokka vgs. I tillegg til elever fra vår egen skole, deltok elever fra mange andre skoler Oppland. Skolekonkurranser er et satsningsområde innen OFK for å øke motivasjonen hos elevene og få dem til å søke yrkesfag.

God deltagelse

Det var totalt ti elever som deltok i mesterskapet på tirsdag, syv fra Vg1 teknikk og industriell produksjon (TIP) og tre fra Vg2 industriteknologi. Elevene på Vg1 konkurrerte i to forskjellige sveisemetoder, herunder dekkede elektroder og MAG-sveising. På Vg2-nivå konkurrertes det i rørtrådsveising og TIG-sveising.

Begge nivåer hadde to forskjellige oppgaver de skulle gjennomføre. Disse oppgavene tok i bruk metoder som er mye brukt ute i industrien og derfor relevante med tanke på det kommende arbeidslivet. Oppgavene var laget for å måle hvor gode elevene er med tanke på læreplanen samt. hvor godt de mestrer teknikkene.

Høyt nivå

Mesterskapet ble bedømt av medlemmer i prøvenemda for sveisefaget, og de meddelte at prestasjonene var av et faglig høyt nivå. Deltagerne ble bedømt ut fra mange forskjellige parametere, deriblant riktig a-mål, korrekt overhøyde på sveisen, gjennomsveis, lite kantsår, at de fulgte sveiseprosedyrer og at sveisen var rengjort etter arbeidet.

Seieren i hver gruppe gikk til Christer Kolden fra Otta for Vg1 og Sander Gladbakke fra Dokka for Vg2. Jarle Østrem fra fagopplæringsenheten delte ut premier og diplom fra OFK, og Opplæringskontoret på Raufoss (OIR) var også tilstede og delte ut sine utmerkelser til deltagerne.

Sist oppdatert 14.03.2019