Russerevyen 2019

Tørre vitser? Kjønnsrollebytte? Lærerparodier? Ja takk.

Caleb Kongolo Caleb Kongolo Caleb Kongolo

To forestillinger

Lørdag 30. mars var det duket for to oppsetninger av årets russerevy, den ene kl. 14 og den andre kl. 18. Det ble solgt til sammen rett rundt fire hundre billetter til forestillingene, som fant sted på Sentrum Kino på Dokka, og publikum ble tatt med på tur med «Norwegian Revyline».

Flytur

Revyen var lagt opp som en flyreise, noe som fikk prege forestillingen på artig vis. Da publikum tok seg inn i salen, stod det russ utkledd som flyvert/-vertinner langs radene og på scenen, og innimellom sketsjer og vitser kom tilsvarende ut på scenen og ledet publikum videre til neste innslag.

Godt og blandet

Innslagene var varierte. Publikum fikk høre og se alt fra Caleb Kongolo (litt sur) sang til kjønnsbyttedans, russepresidentenes tale, «ikke lov å le»-film og lærerparodier.

Sistnevnte var kanskje det som slo aller mest an. Her var det tidvis gapskratting fra publikum som under enkelte parodier satt med tårer i øynene og gispet etter pusten.

Noe var skrevet ned, men mye var improvisert, forteller Lars Kristian, en av revysjefene.

Revysjefer

Caleb Kongolo Det var mange som bidro til at revyen ble et faktum, men aller mest jobb ble det for de fire revysjefene. Sandra Jøranli, Mette Aasen, Ida Helen Bergli Berget og ovennevnte Lars Kristian Nybo sto i spissen for årets teatralske russeevent, og det var de som, utenom å sette det hele sammen, laget mesteparten av innholdet.

Noe hjelp fikk de imidlertid, deriblant med videoen som ble vist under «ikke lov å le»-posten i programmet. Denne hadde Caleb Kongolo og Ole-Kristian Jøranli Rudberg hjulpet til med å få i stand.

Caleb Kongolo Samhold

Revyen har krevet forberedelse og øvelse. Revysjefene satte i gang med sitt arbeid før jul, selv om det meste har blitt gjort på nyåret. Øvelser startet siste helg i februar, og det ble en del øving frem mot 30. mars, noe gjort på skolen, noe gjort i lokalene til Fairytales Showcrew her på Dokka.

Revysjefene sier at noe av det som har vært så fint med russerevyen er at russen har kommet ordentlig tett på hverandre, blitt skikkelig godt kjent. Caleb Kongolo Det er fint, sier de, spesielt nå som russetiden snart kjøres i gang.

Ikke bare fjas

Under sin tale, påpekte russepresidentene at selv om det nok blir noe ståk og støy i russetiden, akkurat sånn som under revyen, har Dokkarussen 2019 også noe godt å komme med. Innsamlingsaksjonen til Krafttak mot kreft er et eksempel på dette.

I tillegg har russen bestemt at overskuddet fra russerevyen skal gå til Opplandshjelpen, en lokal organisasjon som gir hjelp til den som opplever en tøff hverdag. Her kan det dreie seg om alt fra rusmisbrukere til enslige, hjemløse, eldre, studenter, familier eller andre som har det tøft. Opplandshjelpen bidrar da med mat og klær, ofte gjennom donasjoner. Det sier seg selv at her kan all støtte komme godt med.

Så da får vi håpe at avgangselevene ved Dokka vgs får en flott russetid, akkurat like begivenhetsrik som revyen de satte sammen

Dokkarussen har en facebookside der du kan kontakte dem hvis du har noe du lurer på.

Sist oppdatert 08.04.2019