Pukk og vafler

Januar på Vg1 bygg- og anleggsteknikk.

Markus Stensvold Markus Stensvold Vaffeltirsdag - Klikk for stort bildeVaffeltirsdag Markus Stensvold

Laget pukkasse

Elevene på Vg1 bygg- og anleggsteknikk startet 2019 med et prosjekt som skal komme dem til god nytte utover våren. I uke tre begynte de arbeid med å lage en stor pukkasse som skal brukes som øvingsredskap i undervisningen. Den store kassen ble satt opp mot klasserommets yttervegg og er laget ved å bruke finerplater som vegger og et reisverk i konstruksjonsvirke 48*98mm der skråspenn har blitt boltet til gulvet med ekspansjonsbolter.

Da denne forskalingen var ferdig, var det tid for å hente inn svimlende 8,5 tonn grøftepukk. Dette ble fylt i kassen ved hjelp av ramper, trillebår, spade, en solid porsjon arbeidsinnsats og godt samarbeid.

Pukkassen skal elevene nå bruke til å øve seg på å legge rør og kummer, og kassen kan også benyttes som verktøy når elevene skal trene seg på å bruke kikkert og laserutstyr til høydeberegning, samt. at den kan brukes som øvingsredskap for planering av for eksempel byggegrunn.

Servicejobb på TIP

Foruten arbeidet med pukkassen, har elevene på Vg1 BA nå i januarmåned også utført en liten jobb på avdelingen for teknikk og industriell produksjon (TIP). Der var det blitt fjernet en dør for å lage større åpning inn til en av garderobene, og Vg1 BA stilte opp for å fore ut og sette på nye lister.

Vafler og samhold

Å bruke betegnelsen «klasse» på elevene fra Vg1 BA blir nesten feil, de er mer et team. For å bygge opp under samholdet og skape et godt miljø, laget de tirsdag 22.01. vafler som de koste seg med i verkstedet. Tidligere har de også hatt fellesfrokost, og hver fredag har elevene med seg kake. Det er nemlig ikke bare jobb og undervisning som samler denne gjengen her.

Nysgjerrig på utdanningsprogrammet bygg- og anleggsteknikk? Les mer her.

Sist oppdatert 12.02.2019