Fokus på kjønnsidentitet

Seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk påvirker et menneskes psykiske helse og levekår. Foreningen Fri

Marthe Hasle Marthe Hasle Marthe Hasle

Rosa kompetanse

Skolens ansatte hadde mandag ettermiddag foredrag av Rosa kompetanse i FRI- Foreningen for kjønns -og seksualitetsmangfold.

Rosa kompetanse jobber for at bl.a. skolen skal være et sted der barn og unge som bryter med normer for kjønn og seksualitet kan være seg selv og kjenne seg trygge og inkluderte. Det er viktig å kunne velge åpenhet uten frykt for diskriminering eller negative sanksjoner.

Takk til Charlotte, Hilde og Eivind i Rosa kompetanse som ville komme til Dokka videregående skole.

Skeiv ungdom

Som et ledd i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse ved skolen, hvor det overordnede temaet er identitet og tilhørighet, har vg1-elever ved skolen hatt undervisning fra Skeiv Ungdom.

Skeiv Ungdom sitt slagord er "For mangfold og mot diskriminering". Målet med undervisningen er å gi elevene kunnskap om mangfold knyttet til kjønn og seksualitet, og bidra til å skape en bedre og mer fordomsfri forståelse i elevgruppa.

Sist oppdatert 26.09.2018