Fjellgruppetur høsten 2017

Svein Pedersen Årets høsttur for skolens barskinger gikk i området Storeskag til Liomseter.

Svein Pedersen Svein Pedersen Svein Pedersen

Det var stor interesse blant skolens elever i å bli med i fjellgruppa dette skoleåret. Derfor var det mange elever som deltok på årets første fjellgruppetur.

Spor etter fortiden.

Underveis på turen var gruppen innom en steinbu fra 1600-tallet. Her var det mange årstall som var meislet inn i veggen fra både 1700- og 1800-tallet. Dette viser at området har vært i bruk gjennom århundrer.

Stiene som blir benyttet i dag, er ikke laget for turister, men ble opprinnelig brukt som ferdselsårer av handelsfolk, jegere og bønder.

Tur langs gammel ferdselsåre.

Dette var en tredagerstur med overnatting underveis. Mange hadde med seg telt og noen laget gapahuk av medbrakte presenninger.

Første leir var ved Plankebua. Her er det en fin grasslette nede ved elva. Den andre dagen gikk forbi Vesterheimsbua til Langsuplassen. Der hadde de en god matrast. Kvelden og natta ble tilbrakt ved Fossbekkbua, der er det fin telt- og bålplass nede ved Fossbekken.

Den siste dagen fortsatte gruppa videre på en fin sti til Liomseter, der de ble hentet av buss. På veien dit var det flere utfordrende forseringer av bekker. Her måtte balansen være i orden, da man måttestoltre seg over stokker og hoppe fra sten til sten. Med en tung sekk på ryggen, kunne dette bli ganske utfordrende.

Nok en vellykket tur er over for fornøyde elever og lærere, som allerede nå ser frem til neste tur.

Svein Pedersen Svein Pedersen

Svein Pedersen