Enova Camp

Inger Toril Holte Breien Alle elever på Vg1 nivå deltok på årets store Innovasjonscamp, som er et samarbeide mellom Ungt Entreprenørskap og Enova SF

Nina Thomlevold Nina Thomlevold

Målet med Enova Camp er å bidra til at unge blir inspirert og dyktiggjort til å tenke kreativt og fremtidsrettet innenfor energibruk og energisparing.

Gruppejobbing

I korthet går Innovasjonscamp ut på at elevene får et reelt oppdrag med en definert problemstilling, som de skal jobbe med innen et avgrenset tidsrom. Elevene skal jobbe med oppdraget i grupper og presentere løsningen for en jury, som kårer en vinner ut fra gitte kriterier.

Etter en introduksjon av tema, ble elevene delt opp i grupper på tvers av klassene. De utførte kreativitetsøvelser før de tok fatt på selve oppdraget. Det var tydelig at temaet engasjert, for enkelte grupper "tok helt av" og jobbet til langt etter skoletid den første dagen.

Imponerende kunnskap

Igangsettere og motivatorerene Inger Toril og Hilde fra Ungt Entreprenørskap var imponert over kunnskapen som elevene klarte å innhente og benytte. Det ble mye fokus på bolig og transport og mulige energiløsninger for fremtiden. Fremtidens energibehov vil fordre utvikling av energikilder og utvikling av nye energikilder. Elevene presenterte mange kreative, spennende og innovative løsninger.

Ekstern jury

Juryen bestod av Aud Hove, fylkespolitiker og komitéleder i Næring, miljø og klima, Terezia Hole, Rådgiver for Miljø i Oppland fylkeskommune, Ola Tore Dokken, Ordfører i Nordre Land, Ingrid Bondlid, faggruppe for utvikling Nordre Land kommune og Tore Bergsveen fra Hunton. Etter presentasjonsrunden valgte juryen ut 4 lag som deltok i finalen om å bli Dokka videregående skoles vinner av Enova Camp 2016.

Vinnerne

Vinnerlaget bestod av elever fra studiforberedende, helse og oppvekstfag og elektro. Vi gratulerer Eliza, Darly, Ida, Thea og Per!

Nå gjenstår det å se om skolens vinnerlag kvalifiserer seg videre til nasjonal Innovasjonscamp i Trondheim.

Sist oppdatert 09.02.2017