Besøk fra Bosnia-Hercergovina

Sosiologielevene fikk besøk av representanter fra Nansen Dijalog Centar Prijedor. Britt Karin Rotmo

Britt Karin Rotmo Britt Karin Rotmo Britt Karin Rotmo

Krigen på Balkan

Dada Topić og Merja Mujanović fra Nansen Dialogue Centar Prijedor i Bosnia-Hercegovina var innom sosiologiklassen for å fortelle om konflikten på Balkan. De kunne fortelle om sine personlige erfaringer med å leve i krig, og om hendelser under krigen som har påvirket hele befolkningen.

Interessant

Elevene ga uttykk for at det var et interessant foredrag, og at det var et tema som de ikke kjente så godt til fra før. Det å høre noen snakke om sine personlige erfaringer med krig var sterkt.

Nansen Dialogue Centar Prijedor

Ideen til Nansen Dialog-sentrene startet i Norge i 1994, under Lillehammer OL. Samtidig var en annen tidligere olympisk vertsby under belering, Sarajevo. Krigen på Balkan etterlot et segregert samfunn og det var behov for dialog og forsoning. Opprettelsen av Nansen Dialog-sentrene i Croatia, Bosnia- Hercegovina, Serbia, Montenegro, Kosovo and Makedonia skulle bidra til dette.

Sist oppdatert 07.11.2018