Helserådgiver

Helserådgiveren er en du kan snakke med om vanskelige ting. Helserådgiveren har taushetsplikt.

Helserådgiver Marthe Hasle har kontor i underetasjen i A-blokka

Kontortid

Tirsdag og onsdag kl. 08.00 - 15.30

Om helserådgiving

Oppland fylkeskommune har ansatt egne sykepleiere/helsesøstre i videregående skoler. De har tittelen helserådgivere, er medisinskfaglig underlagt kommunelegen, og er til stede i skolehverdagen for at du som elev skal få hjelp til det som har med helse å gjøre.

Helserådgiverens rolle

• Jobber med forebyggende helsearbeid individuelt og klassevis, og skal være pådriver for å få skolen til å ta opp emner som har med forebyggende helsearbeid å gjøre.
  • Skal være en samtalepartner for deg når det gjelder ulike personlige forhold som for eksempel samliv, seksualitet, sorgreaksjoner, spiseforstyrrelser, mobbing og rusmiddelproblematikk, og kan også ta seg av akutt førstehjelp.
  • Er en «lav terskel» i skolehverdagen, og skal være tilgjengelige til faste tider på skolen din.
  • Skal kjenne skolens rutiner, ha et godt samarbeid med skolens pedagogiske personell, øvrig elevtjeneste og kommunehelsetjenesten.
  • Kan sørge for at de som har helseproblemer som krever en bestemt fagkompetanse henvises til rett instans.
  • Har taushetsplikt etter helsepersonelloven.
Sist oppdatert 13.12.2016